top of page
  • Writer's pictureKnjigožder

Najbolji lijek


AUTOR: Tracy Brogan

NAKLADNIK: Stilus


Evelyn Rhoades ugledna je plastična kirurginja u malom mjestu po imenu Bell Harbour. Cijeli je život posvetila učenju i usavršavanju u liječenju i zbrinjavanju drugih ljudi. Iskustva i znanja joj nikako ne nedostaje. Toliku usmjerenost i fokus na medicinu vidjela je sigurno od svojih roditelja, koji su u svojim poljima medicine apsolutno briljirali. Posrnuli su, pak, na privatnom planu, provodeći niz godina u braku ispunjenim svađom i ružnim ponašanjem jedno prema drugom. Srećom, shvatili su toksičnost takvog odnosa i krenuli svatko svojim putem. Možda zato Evelyn nikada svoj fokus nije stavila na brak ni na djecu, a kamoli neki oblik usputnog flerta.

„Sudbina je za ljude bez plana.“

Ipak, nepobitna je činjenica da Evelyn ima 35 godina i da joj biološki sat sve glasnije otkucava. Čuju ga svi u Bell Harbouru, a počela ga je čuti i ona. Dani, mjeseci i godine naprosto prolaze, a ona nema ni želje ni vremena tratiti ih na neuspješno traganje za muškarcem. Jedno je ipak jasno: nešto se mora učiniti. „Spremna sam za muškarca. Ali pristupit ću tome znanstveno. Metodički.“

„Nije dobro biti stalno sam. To nas čini krhkima.“

Tko je ikad uspio pristupiti ljubavi metodički i sterilno? Sigurno ne Evelyn. Gotovo u trenutku kada je donijela takvu odluku u njezin je život došao pijani Tyler Connelly, neopisivo zgodan, ali njezin pacijent. Osim toga, on je u trenutku upoznavanja bio vidno pijan, a k tome su ga i uhitili zbog kršenja zakona. Možda mu se to sve nekako moglo oprostiti, no razlika u godinama nipošto! Tyler je 8 godina mlađi od Evelyn, a bilo bi nepošteno odmah ga prepasti s pitanjima o braku i djeci, kad on ima u planu isključivo zabavu. „Roditelji su me naučili da posao dolazi uvijek prije igre. A ovaj tip bi se samo igrao.“ Tko će pobijediti: metodičko traženje ljubavi ili malo slatke zabave?

„Nijedno dobro djelo ne ostaje nekažnjeno.“

Ne posežem često prema knjigama koje se svrstavaju u ljetna štiva, ali kad posegnem, posegnem prema totalno krivom nastavku. Ipak, iako je Najbolji lijek drugi u nizu serijala o Bell Harbouru, on se itekako može čitati samostalno. Što očekivati od Najboljeg lijeka? Pravu knjigu za plažu! Lijepo si uzmite ručnik, kremicu za sunčanje i knjigu. Stavite ih u ceker i uputite se na najbližu plažu. Osvježite se u moru i hvatajte boju dok čitate knjigu! Nećete morati previše razmišljati o radnji, bit će dovoljno samo opušteno čitanje uz koktel nadohvat ruke. Može li bolje?

„Ljubav prestaje kad prestaneš misliti o drugoj osobi.“

Koja je knjiga po vama najbolji ljetni hit?

Grickajmo knjige zajedno!

Recent Posts

See All

留言


  • Facebook - Black Circle
  • goodreas
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page